Interim Management

Situatie
Voor een groot IT bedrijf met business doelstellingen, zoals het verbeteren van performance, kosten verlagen en klanttevredenheid te verhogen, was het van belang om vanuit medewerkers perspectief te investeren in kennis en communicatieve competenties. Door de uitbreiding van het aantal stakeholders binnen het bedrijf (lees samenwerkingsrelaties) was het van belang om de consultancy skills te verbeteren.

Interim Management Opdracht
De HR interim opdracht was om deze grote investeringsvraag te vertalen naar een eenduidig en helder ontwikkelprogramma voor IT specialisten. Bij het ontwikkelen van dit programma zijn we uitgegaan maximaal learning on the job (70-20-10). De grote hoeveelheid losse vragen hebben we omgezet naar een integraal ontwikkelprogramma. Managers hebben daarbij een essentiële rol gekregen bij zowel de uitrol, coaching en borging.

Resultaat
Managers waren positief over een programma dat zich richt op het vergroten van de persoonlijke effectiviteit, communicatievaardigheden en daarmee de impact van hun IT specialisten. Door hun eigen rol en invloed was er voldoende geïnvesteerd om de skills ook te borgen bij medewerkers. Een programma dat past binnen de bedrijfscultuur, managementstijl en resultaatgericht is.