Wie zijn we

Wij, Claudia Somers en Rob van Raak, zijn de gezichten van Raak Advies.

We zijn mens-, organisatie- en doelgericht. Werken doen we een groot deel van ons leven. En dat mag naast nodig, ook leuk zijn en energie geven. Vitaal naar je werk blijven gaan, grip hebben op je werk, blijven ontwikkelen en ontdekken en een goede work-life balans vinden, is ons streven. Liefst met een glimlach.

Waar Claudia zich met name richt op HR Interim Management opdrachten, richt Rob zich meer op individuele en team coaching en training.

Rob is het meest sportminded en biedt naast loopbaancoaching en teamtraining ook HealthCoaching, Mindful cycling en Vitaliteitsprogramma’s aan, waarin “beweging” aandacht krijgt. Zie daarvoor de rubrieken Raak Advies en Vitaliteit en Teamtrainingen.

We werken samen met collega’s uit het werkveld, omdat we niet alles alleen kunnen en willen doen. Voor bedrijven kunnen we daardoor een breder dienstenpakket aanbieden.

We zijn beiden Adviseur, Coach en Trainer voor personeel en organisatie vraagstukken en nieuwsgierig naar mensen en hun ambities.

Rob van Raak
Claudia Somers

Rob van Raak

+31 (0) 6 53 801 787
rob@raakadvies.nl

Wie ben ik

In 1996 ben ik Raak Advies gestart met de ambitie om mens en organisatie een raak advies te geven: persoonlijk, doelgericht, met aandacht en gericht op werken naar vermogen. Ik ben sportief, denk sterk vanuit mogelijkheden, geniet van het proces van ambitie naar realisatie en ben chronisch nieuwsgierig.

Wat boeit mij en wat doe ik
Ontdekken en ervaren van mogelijkheden, groei en ontwikkeling. Ik wil samen met mensen ontdekken wat hun kwaliteit, talent en drijfveer is. Ik wil inspireren en hen de skills leren om grip te kunnen houden op passend werk. Wil je regie en grip (terug) op je werk? Wil je betere samenwerking binnen je team? Heb je net even een duwtje nodig? Dan kan en wil ik je helpen.

Wat is mijn favoriete hobby
Wielrennen. Het toeren op de racefiets en beklimmen van bergen. Grenzen opzoeken en ervaren van de schoonheid van de natuur. Het steunen van goede doelen met deze sport. Reizen met mijn gezin en spelen van muziek. Dit alles geeft kleur, energie en balans in mijn leven.

Zo kijk ik naar mijn werk
Ik geloof in de (veer)kracht en het leervermogen van mensen. Persoonlijke aandacht doet in mijn ogen écht groeien. Het is heel motiverend om te zien als mensen weer de regie leren pakken op hun loopbaan. Het helpt daarbij als je fysiek en ook mentaal fit bent. Daarom stimuleer ik “beweging” en het creëren van een goede energiebalans.

Wat zeggen anderen over mij

Claudia Somers

+31 (0) 6 45 17 91 96
claudia@raakadvies.nl

Wie ben ik

In 2007 heb ik mijn dienstverband als HR manager binnen een groot Retail bedrijf opgezegd en ben begonnen als zelfstandig HR Consultant/ Interim HR Manager. Het is mijn focus of organisaties het beste uit haar medewerkers halen en of medewerkers het beste uit zichzelf halen. Het is mijn droom dat werkgever en werknemer samen werken vanuit gelijkwaardigheid. Ik ben overtuigd van het belang, van het sturen op werkrelaties

Wat fascineert mij en wat doe ik
In mijn rol als HR interim manager kijk ik met een doelgerichte bril. Ik bekijk de huidige situatie vanuit het perspectief van de toekomst: “zijn we in het hier en nu bezig met de juiste dingen om ambities te realiseren?” Naast het doelgerichte houd ik oog voor het geheel en de lange termijn. Mijn kracht ligt erin dat ik gemakkelijk verbinding maak met mensen en een echte hands on mentaliteit heb. Mijn luistervaardigheid en het stellen van de juiste vragen is mijn kernkwaliteit.

Wat is mijn favoriete boek
“Het licht en de korenmaat, je ziel als werkgever”. Een boek dat gaat over bezieling in je werk en organisatie. Hoe kan je het verschil maken met je specifieke kwaliteiten?

Wat is mijn favoriete hobby
Reizen maken, het liefst met mijn gezin. Samen nieuwe dingen ontdekken en verwonderen.

Zo kijk ik naar mijn werk
Ik kijk naar de organisatie en medewerkers als geheel. Hoe kunnen ze het beste uit elkaar halen? Hoe kunnen ze hun relatie gelijkwaardig vormgeven? Op de juiste wijze investeren in medewerkers is mijn fascinatie. Deze zoektocht samen vorm geven met bedrijven is mijn bezieling.

Wat zeggen anderen over mij